fbpx

Bromfietsrijles

Haal je bromfietsrijbewijs bij Rijschool De Oversteek

De eerste stap op weg naar het Bromfietsrijbewijs is het behalen van de theorie. Dit mag vanaf 15,5 jaar. Vanaf 16 jaar mag je lessen en praktijkexamen doen. Op je theorie-examen laat je zien dat je de verkeersregels kent. Om jou hierbij te helpen biedt Rijschool de Oversteek een online theorie cursus, I-Theorie. De online theoriecursus helpt jou met leren voor het theorie-examen en kun je gebruiken als examentraining. Leer je liever uit een boek kan dat natuurlijk ook.

Theorie-examen

Het AM (bromfiets) theorie-examen doe je bij het CBR. Het examen bestaat uit 50 vragen, waarvan je er minimaal 44 goed dient te hebben om te slagen. Dit theorie-examen kun je zelf reserveren door online in te loggen bij het CBR.

Praktijkexamen

De dagopleiding bestaat uit 4 uur les op de nieuwste Sim Fiddle II scooter waarin jij samen met 1 andere kandidaat je vaardigheden en de verschillende theorie-onderdelen in de praktijk gaat brengen. De praktijkdag start in Elst. Na een introductie over de scooter bespreken jullie het programma van de dag.

Hierna pak je de scooter, ga je de weg op en oefen je in het verkeer. Diezelfde middag doe je examen bij het CBR in Arnhem of Nijmegen. Het examen duurt ongeveer een half uur.

Interesse?

Meld je nu aan! Wil je eerst graag meer informatie of even overleggen of het bromfietsrijbewijs iets voor jou is vul dan het contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.