fbpx

Automaat rijles

Rijbewijs B automaat

Bij Rijschool De Oversteek kun je ook rijlessen in een automaat. Dit is eenvoudiger dan lessen in een schakelauto: het schakelen gaat automatisch, de beheersing van het voertuig is eenvoudiger en daardoor kun je meer aandacht besteden aan het verkeer.

Auto’s met een automatische transmissie worden steeds populairder. Meer comfort, gebruiksgemak en lagere verbruikskosten zijn de grootste voordelen. Als je sneller je rijbewijs wilt halen en alleen van plan bent automaat te gaan rijden, dan is de automaat rijles aan te raden.

De voordelen van rijden in een automaat:

  • Steeds meer auto’s worden standaard uitgerust met een automaat (hybride en elektrische auto’s).
  • In een automaat heb je minder handelingen (niet meer ontkoppelen, schakelen en koppelen). Hierdoor zit je meer ontspannen achter het stuur en kun je je volledig richten op de verkeersdeelneming.
  • Naast gemak en comfort, verbruikt een automaat minder als het gaspedaal met mate ingetrapt wordt.
  • Bij file rijden, is een automaat ideaal.
  • In een automaat gebruik je je linkerbeen niet, deze kun je ontspannen laten staan.

Lessen in een automaat, voor wie?

Als je het motorisch lastig vindt om het schakelen erbij te moeten leren dan is rijden in een automaat een goede oplossing. Je kunt een automaat natuurlijk ook gewoon prettiger vinden rijden. Ook voor mensen met rijangst of faalangst is de automaat een uitkomst. Je hebt meer tijd om de verkeerssituatie in je op te nemen en dat geeft rust en vertrouwen. Een automaat oftewel een auto met een automatische transmissie is al lang niet meer een auto voor oudere mensen. Een automaat is niet alleen veiliger, maar het rijdt ook heel fijn.

Jouw voordeel

Doordat je tijdens het rijlessen geen tijd hoeft te besteden aan het schakelonderdeel, ben je hoogstwaarschijnlijk minder tijd kwijt aan het volgen van rijlessen. Naast de besparing op de verbruikskosten kun je bij het volgen van autorijlessen met een automaat dus ook besparen op de rijleskosten. Wil jij besparen op je rijleskosten en snel en voordelig je rijbewijs halen voor een automaat? Dan ben je bij Rijschool de Oversteek aan het juiste adres! Bekijk de voordelige tarieven.

Uitsluitend automaat!

Na het behalen van je rijbewijs in een auto met automaat, krijg je een aantekening op je rijbewijs. Je mag dan uitsluitend rijden in een auto met automaat. Wil je na het behalen van je automaat rijbewijs later toch in een handgeschakelde auto of in een auto met een half automaat rijden, dan moet je eerst een praktijkexamen in een handgeschakelde auto positief afronden. De theorie hoef je niet over te doen.

Heb je interesse in automaat rijles? Meld je dan aan voor een vrijblijvende proefles.