fbpx

Motorrijles

Haal je motorrijbewijs bij Rijschool De Oversteek

Altijd al motor willen rijden? Haal je motorrijbewijs voordelig en snel bij Rijschool De Oversteek, onder deskundige begeleiding.

Wanneer mag je starten met je motorrijbewijs?

Er zijn verschillende motorrijbewijzen met eigen voorwaarden en leeftijdseisen. Voor de lichte motor (A1) kun je vanaf 17 jaar beginnen met rijlessen. Voor de middelzware motor (A2) kan dat vanaf 19 jaar als je al een A1-rijbewijs hebt en anders vanaf 20 jaar. Voor de zware motor (A) kan het vanaf 21 jaar.

Onderdelen motorrijbewijs

Voor je motorrijbewijs moet je naast een theorie-examen twee praktijkexamens afleggen, waarin je getoetst wordt op voertuigbeheersing en verkeersdeelneming. Bij voertuigbeheersing moet je denken aan oefeningen als wegrijden uit een parkeervak, het maken van een halve draai, uitwijken, en het uitvoeren van een noodstop. Bij verkeersdeelneming leer je je voertuig ook in het verkeer te beheersen. Daarnaast leer je rekening te houden met andere weggebruikers en besteden we aandacht aan kijkgedrag en het aanleren van een veilige, vlotte rijstijl.

Motorrijles bij De Oversteek

Bij Rijschool De Oversteek rijd je op een Yamaha MT07. Dit is een zware categorie motor. Een rijles duurt 60 minuten, echter adviseren wij rijlessen van 90 minuten.

Het Praktijkexamen

Interesse?

Meld je nu aan! Heb je nog vragen vul dan het contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.