fbpx

Caravantraining

Caravantraining bij Rijschool De Oversteek

Lekker met de caravan op vakantie? Een caravantraining is de ideale voorbereiding.

De 3 uur durende caravantraining bij rijschool de Oversteek bestaat uit: 

  • Rijden met onze caravan, combinatie theorie en praktijk
  • Leren manoeuvreren met de caravan.
  • Recht achteruitrijden
  • Een u-bocht voor- en achteruit maken
  • Gebruik van de spiegels

Goed kunnen manoeuvreren betekent minder stress, minder kans op schade en dus met een gerust gevoel op vakantie! Een vlakke weg lukt meestal wel, maar bergafwaarts is lastiger. Tot slot wilt u de caravan natuurlijk ook netjes parkeren op de campingplaats.

Na deze training zit u met een zekerder en veiliger gevoel achter het stuur. De moeilijke manoeuvres zullen u makkelijker afgaan.

Theorie

Het rijgedrag van de combinatie wordt bepaald door de caravan, door de belading en door de auto die er voor staat. U leert over de eigenschappen van uw auto en caravan en over de invloed ervan op het rijgedrag.

Juiste belading een vereiste

Het rijgedrag wordt positief beïnvloed door een goede gewichtsverdeling, goede schokdempers en een juiste bandenspanning. Het technische deel ronden we af met voorlichting over de banden en elektrische aansluiting.

Juist aan- en afkoppeling

Een caravan moet veilig aan de trekauto vast zitten. We staan daarom uitvoerig stil bij de juiste kogeldruk, de stabilisator, de bevestiging van de losbreekrem en ABS. Ook nemen we met u de juiste wijze van aan- en afkoppelen door. Brengt u een partner mee? Dan laten we die ook eens aan- en afkoppelen!

Leren manoeuvreren met uw caravan

Caravan rijden is vooruit zien! Ver vooruit kijken voorkomt verkeerd rijden en moeten omdraaien… als dat nog kan tenminste! U maakt het uzelf makkelijk met een aantal oefeningen en trucs die u op deze training leert. Zoals over een lange afstand achteruitrijden een linker- en rechterbocht achteruitrijen. Ook uw passagier krijgt uitgebreid de tijd om deze oefeningen te doen en leert tevens hoe deze buiten de auto het beste aanwijzingen kan geven.