fbpx

Veelgestelde vragen motor

Theorie

Hoelang is mijn theoriecertificaat geldig?
Het theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig.

Hoe vraag ik mijn theorie examen aan?
Een theorie examen kun jezelf gemakkelijk aanvragen en boeken via mijn2.cbr.nl.
Je krijgt 50 vragen, hiervan moet je 44 of meer vragen goed beantwoorden.

Hoe oud moet ik zijn om te kunnen motorrijlessen bij Rijschool De Oversteek?
Om motorrijles te kunnen volgen bij de De Oversteek moet je 21 jaar zijn, omdat wij lessen met een zware motor (categorie A). 

Mag ik meteen aan de praktijk beginnen met een motor?
Als je in het bezit bent van je autorijbewijs mag je direct je motorrijles beginnen. Heb je je autorijbewijs nog niet dan dien je eerst je theorie certificaat voor de motor te halen. Je moet echter wel je theoriecertificaat voor de motor halen voordat je het 2e praktijkexamen (AVD) doet.