fbpx

Autorijles

Onze aanpak

Wij trainen jou in het zelfstandig deelnemen aan het verkeer, voertuigbeheersing, het uitvoeren van de bijzondere verrichtingen en de basiskennis van het voertuig zelf. Een rijles bij rijschool De Oversteek in Nijmegen duurt 60 minuten, echter adviseren wij rijlessen van 90 minuten.

Bij rijschool De Oversteek rijd je in een Opel Corsa BiFuel, met een lagere uitstoot en dus minder belastend voor het milieu. En geen zweethandjes, want de auto is uitgevoerd met airco.

Het Theorie-examen

De Tussentijdse Toets

Het praktijkexamen

Procedure Tussentijdse Toets TTT en Praktijkexamen

De tussentijdse toets lijkt heel veel op een 'echt' praktijkexamen. Het geeft je de mogelijkheid om te ervaren hoe het er straks tijdens een examen aan toe gaat. De examinator toetst of je veilig en zelfstandig kunt rijden. En of je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers. De examinator let zowel tijdens de TTT als het examen op:

- je beheersing van de auto
- kijkgedrag
- of je goed voorrang verleent
- inhalen
- in- en uitvoegen
- rijden op kruispunten en rotondes
- bijzondere verrichtingen

Na afloop krijg je een advies van de examinator. Zo weet je precies wat je nog extra moet oefenen, voordat je echt praktijkexamen doet.

Vrijstellingen

Je kunt vrijstellingen verdienen voor de bijzondere verrichtingen. Dit betekent dat de examinator je hierop niet meer toetst tijdens je praktijkexamen. Dit zorgt ervoor dat je minder druk hebt tijdens je examen. Zowel voor aanvang van een tussentijdse toets als het examen, heb je eerst nog even les van de instructeur van rijschool De Oversteek in Nijmegen. Vervolgens rij je samen naar het CBR in Nijmegen.